Pentuja?

Vuodelle 2023 on vasta avoimia pentusuunnitelmia. Lisätietoja, kunhan suunnitelmat tarkentuvat.

Jos otat yhteyttä sähköpostitse, kerrothan vähän minkälaiseen kotiin pentu tulisi, eli perheestäsi, koirahistoriastasi, harrastuskiinnostuksistasi ja sen sellaisesta. Ensisijaisesti etsin pennuille ja sijoituskoirille aktiivisia koteja, joissa koiran kanssa mahdollisesti myös ollaan kiinnostuttu erilaisista harrastuksista ja koiran terveystutkimuksista. Mitään kisapakkoa ei tietenkään ole, vaan tärkeää on, että koiralla on mieluisaa puuhaa päiviinsä. Minulle on kasvattajana tärkeää tietää, millaisia ominaisuuksia jalostustyö tuottaa ja tätä varten pentueiden tutkituttaminen kattavasti on tärkeää. Toivoisin myös, että kasvattini pääsisi ainakin kertaalleen kokeilemaan taipumuksiaan paimennuksessa, esimerkiksi lampailla tai poroilla.

Olen mahdollisesti myös kiinnostunut sijoittamaan jokaisesta pentueesta pennun/pentuja, joten jos olet kiinnostunut sijoituspennusta, kerro siitäkin!

Pennut kasvavat omakotitalossa meidän ihmisten ja perheen koirien keskellä. Pentujen kanssa tullaan touhuamaan kovasti, että ne leimautuisivat ihmiseen ja tottuisivat käsittelyyn. Pyrin ulkoiluttamaan pentuja runsaasti ja tekemään näin hyvää pohjaa sisäsiisteydelle. Kovillakin pakkasilla käväistään ulkona, vaikkei siellä kauaa voi aikaa viettääkään. Pentuja tutustutetaan erilaisiin ääniin ja ympäristöihin, mutta lisäksi tarjotaan myös mahdollisuus rauhoittumiseen ja lepoon. Pentuja on järkevin tulla katsomaan kolmen viikon iästä eteenpäin, kun ne alkavat muistuttaa pikkukoiria ja jaksavat jo vähän aikaa hereillä yhtä soittoa.

Kasvattini luovutetaan mikrosirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina ja liitän tarvittaessa uudet lappalaiskoiran omistajat rotujärjestön jäseniksi. Pennun hinta on 1000 euroa ja palautan pennun hinnasta 35 euroa, kun kasvattini käy luonnetestissä. Odotan myös, että kasvattini tutkitaan kattavasti terveydeltään eli ainakin silmien, lonkkien, kyynärien ja polvien ja mieluusti myös selän osalta. Jos koiran terveydessä on jotain häikkää, niin se on tärkeä tieto koiran itsensä kannalta ja tietysti myös rodun kannalta jokainen terveystarkastettu ja luonnetestattu koira on tärkeä osanen kokonaisuutta, vaikka sitä itseään ei välttämättä käytettäisikään jalostukseen.

Olen itse kasvattieni omistajien käytössä parhaani mukaan aina kun on vain tarvetta, niin pienissä kuin suurissakin asioissa, iloissa ja murheissa. Joten älä epäröi ottaa yhteyttä!