Sydäntalven Jade

"Jade"

 

Yleistä:
rekisterinumero: ER29351/02
syntynyt: 21.5.2002 Lapualla
väri: kerma-valkoinen
isä: Fin Mva Ikimuiston Eversti Könönen A
emä: Fidelis Jäätar A
kasvattaja: Maarit Laaksonen, kennel Sydäntalven
omistaja: Taru Vallius, asuu Ristiinassa vanhemmillani

Terveys:
silmät: OK (12/05)

Jade KoiraNetissä


Jadesta:

Jade on energinen ja toiminnanhaluinen koira, joka ei tunnu väsyvän koskaan. Meidän oma "bordercollie". Jadea opettaessa voi halutessaan tehdä niin paljon toistoja kuin haluaa, se ei ole tähän mennessä kyllästynyt koskaan toistojen määrän takia. Se oppiikin hyvin nopeasti, tosin se on monesti melkoinen höseltäjä ja monet liikkeet kaipaisivat hiontaa, kun niitä tehdään kyllä täydellä innolla, mutta vajavaisella tarkkuudella.

Jade on ollut ehdottomasti haastavin kaikista koiristani, se on hyvin terävä ja reagoi ulkoisiin ärsykkeisiin nopeasti. Sillä on myös hyvin vahva jahtausvietti, jota se mielellään kohdistaisi niin lintuihin kuin pyöräilijöihinkin. Se omaa myös suuren taisteluhalun ja sitä voi pyöritellä lelun tai kepin varassa ilmassa niin kauan kuin puruote vaan kestää. Jade ei reagoi paukkuihin mitenkään. Joihinkin ihmisiin se voi suhtautua aavistuksen varautuneesti, mutta ei siis millään lailla aggressiivisesti. Lapsia se rakastaa ja on aina niiden lähellä ja ei häiriinny vaikka lapsi repisikin vähän turkista tai hännästä. Jade on myös tottunut olemaan kehitysvammaisten lasten kanssa samalla tavoin, rauhallisesti ja lempeästi. Ulkona se toki on aina oma riehakas itsensä, mutta osaa kyllä varoa lapsia.

Jade on harrastanut alkeiskurssin verran agilityä ja se on todella nopea ja signaaliherkkä ohjattava. Sen kanssa pitää olla tarkkana että vartalo ja käsi osoittavat samaan suuntaan, sillä se lukee ohjaajaa todella vahvasti. Jaden kanssa on nuorempana käyty myös paljon tokokentällä ja se osaakin tokon perusteet.

Jade ei tule toimeen Minkan kanssa, joten se muutti asumaan kokoaikaisesti vanhempieni luokse maalaiskoiraksi, jossa se viihtyykin oikein hyvin, kun ulkoisia ärsykkeitä ei ole lenkkeillessäkään joka puolella.


Näyttelyt:

Juva 1.3.2003 Jouko Ahtiainen JUN H

Kermanvärinen. Hieman siropiirteinen, oikeanmuotoinen pää. Etunojaiset, kookkaanpuoleiset korvat. Hyvä runko + raajat. Hyvä luonne ja liikkeet. Häntä saisi kohota korkeammalle.

Pieksämäki 27.8.2005 Leni Nousiainen AVO T

Kovin matalaraajainen ja pitkärunkoinen. Oikealinjainen pää. Melko pienet silmät ja korvat. Eturinta saisi olla täyteläisempi. Oikeanmallinen rintakehä. Hieman jyrkkä lantio. Hyvät takakulmaukset. Riittävä askelpituus. Erittäin leveä edestä. Hännän asento saisi olla korkeampi.