Ruuhikairan Rovan Nosse

"Kasku"

 

Yleistä:
rekisterinumero: FI51256/18
syntynyt: 24.9.2018 Pello
väri: riistanvärinen
isä: Pippurimuorin Aika Hupiveikko
emä: Poikkikorvan Hilcuveara

Terveys:
lonkat C/C (matalat lonkkamaljat)
kyynärät 0/0
polvet 0/0 (9/21)
silmät terveet (9/21)
selkä VA0, LTV0
prcd-PRA: terve tai kantaja vanhempien perusteella
Pompen tauti: a (terve vanhempien perusteella)
DM: a (terve vanhempien perusteella)

Kasku KoiraNetissä

Kaskusta:

Minkan kuoleman jälkeen oli taas aika pohtia kolmannen koiran hankintaa ja minulle oli varsin selvää, että haluan samaa sukua olevan koiran ja lopulta päädyin vielä siihen, että se olisi mieluummin uros. Ihan mutkattomasti tämä prosessi ei mennyt, mutta lopulta pääsin valitsemaan Hupin kahdesta pojanpojasta itselleni toisen ja päädyin Kaskuun. Arvoin urosten välillä vaikka kuinka, sillä se toinen oli myös tosi kiva, mutta todella erilainen. Vaikea sanoa olisiko kumpi enemmän "minun näköinen" nyt isompana, mutta Kasku on kyllä ihan huippu koira, ei kyllä kovinkaan samanlainen kuin pappansa monessakaan asiassa.

Kasku on hyvin lunki. Sitä ei oikein mikään hetkauta ja se ottaa elämänsä varsin rennosti. Se on myös hyvin ahne ja hyvin toimintakykyinen, niin hyvässä kuin pahassa. Ahneus toimii sille erinomaisena harrastusmoottorina, mutta se leikkii myös parhaimmillaan ihan hyvin. Sillä on selvästi vahvat paimennustaipumukset, lampailla se on vielä vähän epävarma, mutta poroilla toimii pääasiassa hyvin ja omaa todella hyvän tokanlukutaidon. Agilitya on sen kanssa harrasteltu ja Kasku jäi pikkumaksin kokoiseksi (n. 46 cm säkä). Kasku ei ole fysiikkansa puolesta maailman nopein, mutta tarvittaessa irtoaa kyllä ihan hyviä nopeuksia radalla. Kasku onkin ekoissa agilitykisoissa startannut kesällä ja syksyllä 2022 ja ensimmäinen nollatulos ja LUVA on jo hyppyradalta hankittuna. Se on hyvin alustavarma ja ehkä hieman rämäpäinen ja ei tunnu muutenkaan pelkäävän mitään. Agilityn lisäksi Kaskun kanssa on tehty tokon ja rally-tokon perusteita ja syksyllä 2022 osallistuimme Lappalaiskoirat ry:n rally-tokon mestaruuskilpailuihin ja saimme ensimmäisen hyväksytyn tuloksen alokasluokasta. Kasku myös ui mielellään. Vaikka Kasku onkin monipuolinen harrastuskaveri, niin se ei kuitenkaan ole mitenkään helppo kaikessa, sillä sillä on omaa tahtoa ja toimintakykyä kokeilla kaikenlaista. Se on mm. löytänyt koiratarhastamme monen monta kohtaa, joista väkisin tunkemalla on päässyt alitse. Sillä on myös varsin vahva saalis- sekä riistavietti ja se menee helposti vähän omaan kuplaan lenkeillä esimerkiksi ohitettavista linnuista ja rusakoista sekä eläinten jäljistä, joten se ulkoilee lähinnä hihnassa. Nuoruuden yksinolopuuhasteluja ei ole enää pitkään aikaan ollut ja yksinoloissa ei ole myöskään aikoihin ollut ongelmia. Kasku on pääosin varsin hiljainen, hälyttää ulkona vain oikeita asioita ja sisällä saattaa haukahtaa ovikellolle. Jutteleva se tosin on, kaikenlaisia papaltaan perittyjä ulvahdusörinöitä se harrastaa ja sellaisia kommentteja saa kyllä moneen asiaan.


Kasku ~3v

Näyttelyt:

5.5.2016, Raahe, Tapio Kakko, PEK2 KP
"Kokonaiskuvalta tyypillinen urospentu. Sopivan urosmainen. Hyvä luusto. Hieman laskeva kuono, stoppia voisi olla enemmän. Persoonalliset eripari korvat. Rodunomaiset kulmaukset. Runsas pentuturkki. Hieman alaskiinnittynyt häntä. Aavistuksen pysty lantio. Liikkuu kevyesti riittävällä takapotkulla. Miellyttävä luonne ja esiintyminen. Rintalasta saisi olla pidempi."

3.8.2019, Ii, Kurt Nilsson, JUN EH, JUK4
"Hyvä pää ja ilme. Hyvä kaula. Hyvät mittasuhteet. Rinnan tulee kehittyä. Hyvät kulmaukset. Hieman holtittomat liikkeet. Voisi kantaa häntäänsä hieman paremmin."

10.4.2022, Rovaniemi, Marjatta Pylvänäinen-Suorsa, AVO H
"Hyvä rungonpituus. Hieman kevyt luusto. Hieman kevytpiirteinen pää. Eripari korvat. Kevyt kuono. Hyvä kaula ja selkä. Luisu lanne. Ala-asentoinen pysty häntä. Riittävä rungon syvyys. Niukka eturinta. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu hyvin edestä ja takaa. Hyvä sivuaskel. Liikkeessä häntä pystyssä. Hyvä karvanlaatu."

15.5.2022, Oulu, Mari Lackman, AVO ERI
"3.5v erinomainen rotutyyppi, hyvä pään sivuprofiili, hyvät korvat, joista toinen hieman taitossa. Hyvä sukupuolileima. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä runko, hieman pitkä lanneosa. Erinomainen turkinlaatu, mutta ei parhaimmillaan. Häntä saisi kiertyä paremmin selälle. Rauhallinen käytös ja esitetään edukseen. Työkoiran liikemalli."

 


Kasku 8kk

Rally-toko
Jyväskylä 8.10.22 ALOHYV 71p

Agility
Oulu 24.7.22 pikkumaksi-1 hyppyrata LUVA (tulos -7,82)


Kasku 3,5v Rovaniemen näyttelyssä