Ruuhikairan Rovan Nosse

"Kasku"

 

Yleistä:
rekisterinumero: FI51256/18
syntynyt: 24.9.2018 Pello
väri: riistanvärinen
isä: Pippurimuorin Aika Hupiveikko
emä: Poikkikorvan Hilcuveara
kasvattaja: Reija Kelloniemi
omistaja: Taru Vallius

Terveys:
prcd-PRA: terve tai kantaja vanhempien perusteella
Pompen tauti: a (terve vanhempien perusteella)
DM: a (terve vanhempien perusteella)

Kasku KoiraNetissä

Kaskusta:

Minkan kuoleman jälkeen oli taas aika pohtia kolmannen koiran hankintaa ja minulle oli varsin selvää, että haluan samaa sukua olevan koiran ja lopulta päädyin vielä siihen, että se olisi mieluummin uros. Ihan mutkattomasti tämä prosessi ei mennyt, mutta lopulta pääsin valitsemaan Hupin kahdesta pojanpojasta itselleni toisen ja päädyin Kaskuun. Arvoin urosten välillä vaikka kuin, sillä se toinen oli myös tosi kiva, mutta taas tosi erilainen. Vaikea sanoa olisiko kumpi enemmän "minun näköinen" nyt isompana, mutta Kasku on kyllä ihan huippu koira, ei kyllä kovinkaan samanlainen kuin pappansa monessakaan asiassa..

Kasku on hyvin lunki. Sitä ei oikein mikään hetkauta ja se ottaa elämänsä varsin rennosti. Se on myös hyvin ahne ja hyvin toimintakykyinen, niin hyvässä kuin pahassa, eli pöytien ratsaamisessa ruuasta.. Ahneus toimii sille erinomaisena harrastusmoottorina, mutta se leikkii myös parhaimmillaan ihan hyvin. Sillä on selvästi vahvat paimennustaipumukset ja nyt kun se on päässyt käymään muutaman kerran paimentamassa lampaita ja kerran poroja, niin uskon, että siitä tulee isompana hyvä. Agilityyn on tehty myös pohjia ja se vaikuttaa onneksi jäävän pikkumaksin kokoiseksi. Katsotaan saadaanko siitä irti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun välillä sen elämänasenne on sen verran laiskanpulskeaa. Se ei kuitenkaan ole mitenkään helppo kaikessa, sillä sillä on omaa tahtoa ja tuota toimintakykyä kokeilla kaikenlaista. Sillä on myös vahva saalisvietti ja se menee vielä vähän koomaan lenkeillä esimerkiksi ohitettavista linnuista ja rusakoista, niistä luopumista harjoitellaan kovasti. Tähän uskon myös paimennustreenauksen auttavan, se saa sallittua paimennettavaa minulta ja oppii kuuntelemaan ohjeita ja lopettamaan käskystä. Yksinoloaikoina se haluaa vielä välillä puuhastella, vaikka muuten se kotona osaa hyvin rauhoittua ja olla vaan. Mutta tilaisuus tekee varkaan, niinhän sitä sanotaan.


Kasku 8kk

Näyttelyt:

5.5.2016, Raahe, Tapio Kakko, PEK2 KP
"Kokonaiskuvalta tyypillinen urospentu. Sopivan urosmainen. Hyvä luusto. Hieman laskeva kuono, stoppia voisi olla enemmän. Persoonalliset eripari korvat. Rodunomaiset kulmaukset. Runsas pentuturkki. Hieman alaskiinnittynyt häntä. Aavistuksen pysty lantio. Liikkuu kevyestä riittävällä takapotkulla. Miellyttävä luonne ja esiintyminen. Rintalasta saisi olla pidempi."

 


Kasku 8kk