Taigahaun Metka Morsiuslahja

"Metka"

 

Yleistä:
rekisterinumero: FI43887/15
syntynyt: 22.7.2015 Rovaniemi
väri: musta vaalein merkein
isä: Tarutuulten Huomenlahja
emä: Karvapallon Tulen Tuijottaja
kasvattaja: Heidi Ranta
omistaja: Taru Vallius

Terveys:
prcd-PRA: a (terve vanhempien perusteella)
Pompen tauti: N (terve vanhempien perusteella)

juoksut: 21.9.2016

Metka KoiraNetissä

Metkasta:

Olin jo aikaa sitten päättänyt, että haluan kotiin Hupin pennun. Sellainen oli siis saatava ja koska ekasta pentueesta ei vielä ollut mahdollista pentua ottaa, niin Hupin piti saada vielä toisetkin. Narttuja syntyi 5 (ja uroksia 2), joten valinnanvaraa oli. Jotenkin alusta asti tykästyin siihen mustaan merkkiväriseen pentuun ja kun pentuja muutaman kerran kävi katsomassa, niin rakenteen ja luonteen perusteella siihen sitten päädyinkin.

Metka on vähän sellainen miettii ennen kuin tekee -tyyppinen koira, ei niin rämäpäinen kuin isänsä. Se on tosi ahne ja leikkiikin ihan kivasti. Tällä hetkellä treenataan säännöllisesti agilityä valmennusryhmässä ja pikkuhiljaa se alkaa jo muistuttaa agilityä! Metka fokusoi hyvin esteille ja on innokas suorittamaan. Välillä vielä iskee välillä epävarmuus mitä siltä odotetaan ja se kompensoi sen esimerkiksi nuuskimalla. Pääosin kuitenkin irtoaa jo kuitenkin ihan mukavasti vauhtia. Metka on korkeudeltaan toivottavasti medi, joten jotain toivoa kisaamiseenkin on. Tokoilun perusteitakin on vähän treenattu, tai lähinnä perusasentoa ja siitä johdannaisena seuraamista. Jäljestämään pitäisi päästä, Metka tuntuu olevan luontainen nenänkäyttäjä ja kulkee pitkin metsiä selvästi eri jäljillä.

Metka on hyvin kiltti, sellainen helppo peruskoira, jonka kanssa voi vaan mennä ja olla, ei tarvitse miettiä päätään puhki eri toimintatapoja ja ratkaisuja.


Metka 9kk ja mummonsa

 

Näyttelyt:

31.1.2016, Kuopio, Markku Mähönen, PEK-
"Aavistuksen jo pitkänomainen, joka tämänpäiväisessä karvapeitteessä antaa viitteitä sukulaisrodusta. Pitkä kapeahko pää. Hyvät korvat ja karvoitus. Pentumainen runko. Hyvä raajojen luusto ja kulmaukset. Erinomaiset käpälät. Pitkähkö lanneosa. Ikäisekseen hyvät liikkeet. Pentukarva, miellyttävä käytös."

14.5.2016, Keminmaa, Tapio Kakko, JUN H
"Sopiva koko. Kevyt narttu, jolla hieman pitkähkö kevyt pää. Hyvä ilme. Riittävästi kulmautunut edestä ja takaa. Kevyt luusto. Liikkuu kevyesti, riittävällä askeleella. Alas kiinnittynyt häntä. Lyhyt ja pehmeä peitinkarva. Miellyttävä luonne."