Ikijään Myyttinen

"Myytti"

Yleistä:

rekisterinumero: FI37105/16
syntynyt: 8.6.2016
väri: musta
isä: Sydäntalven Ofelas
emä: Måjalkes Morsian

Terveys:
lonkat: A/A
kyynärät: 0/0
polvet: 0/0 (6/18)
silmät: ok (6/18)
prcd-PRA: a eli terve
Pompen: a eli terve
DM: a eli terve

 

 

Myytti KoiraNetissä

 

Myytistä:

Myytti on entinen sijoituskoirani ja asuu Oulun Jäälissä. Myytti on energinen ja vauhdikas koira ja aina valmiina tekemään. Se ei vähästä hyydy. Myytti harrastaa agilityä ja rally-tokoilee myös. Sen suosikkijuttu on uiminen ja se aloittaakin uimakauden yleensä jo heti jäiden lähdettyä lähilammikoista.

Tässä omistajansa Sarin kertomaa kesällä 2019:

"Myytti, meidän neiti kesäheinä, rakastaa uimista ja aurinkoa. Nämä sanat tuli ensimmäisenä mieleen, kun Taru pyysi kirjoittamaan Myytistä jotain. Myytti on oikein leppoisa ja kiltti kotikoirana, sisällä todella huomaamaton, lenkkeily onnistuu hyvin sekä hihnassa että irti metsässä. Hihnalenkillä toiset koirat osataan ohittaa nätisti ja metsässä luokse tullaan kutsusta. Vähäistä riistaviettiä löytyy mutta kauas ei lähde, tykkää olla ihmisen lähellä. Myytti, neiti sähikäinen, jolla riittää moottoria ja vauhtia työskentelyyn. Kiihtyy nollasta sataan hetkessä mutta yhtä nopeasti osaa myös rauhoittua. Meidän ykköslajina on agility ja aika mainion treenikaverin olen Myytistä tähän saanut. Alkuun meillä on pitänyt opetella esimerkiksi rauhoittumista, kun alkuun tahtoi kierrokset nousta niin ettei maltettu kuunnella ohjaajaa vaan keskityttiin äänihuulien avaamiseen. Aksakentillä Myytti käyttää vieläkin ääntään, vaikka muualla ei turhia huutele. Myytti ärräpurri, lelun kanssa irtoaa kunnon ärinät ja vieraille koirille ärähtää, jos tulevat Myytin mielestä liian lähelle. Mutta kunhan ollaan esim treenattu samassa porukassa useamman kerran niin sitten ”oma reviiri” pienenee ja sietää vieraita koiria lähempänä. Miksikään koirasosiaaliseksi sitä en sanoisi mutta tuttujen koirien kanssa leikit sujuvat hyvin ja meidän oman vanhemman koiran kanssa ovat kuin paita ja peppu."

Näyttelyt:

* Raahe 7.5.17
Tuomari: Hannele Jokisilta
JUN EH3

Erittäin narttumainen kokonaisuus. Hyvä koko. Vielä hieman kapea pää. Tyypilliset kulmaukset. Keskivahva luusto. Hyvä rungon malli. Hyvä häntä, mutta tänään kovin pehmeä peitinkarva. Hyvä luonne. Liikkuu hieman kapeasti, mutta suoraviivaisesti takaa, samoin edestä.

* Ii 26.5.18
Tuomari: Mari Lackman
NUO EH3

Vajaa 2v, jäntevässä kunnossa esitetty. Keskikokoa hieman kookkaampi, nartulle sopivat mittasuhteet, lähes oikeapiirteinen pää. Jäntevä selkä. Hyvä alalinja, hyvät kulmaukset edessä, erinomaiset takana. Tänään hieman pehmeässä turkissa. Liikkuu kauttaaltaan kapeasti. Sivusta tasapainoisella askeleella. Esitetään edukseen. Liikkeessä kantaa häntää. Tänään ei pohjavillaa.

Luonnetesti:

Oulu, 4.5.2019
Tuomarit HYNYNEN REIJO & KEINÄNEN JARI

Arvo Osasuoritus Tulos Pisteet
1 -1 Toimintakyky Pieni -15
2 +1b Terävyys Koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä 1
3 +1 Puolustushalu Pieni 1
4 -1 Taisteluhalu Pieni -10
5 +1a Hermorakenne Hieman rauhaton 35
6 +2 Temperamentti Kohtuullisen vilkas 30
7 +1 Kovuus Hieman pehmeä 8
8 +2a Luoksepäästävyys Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen 30
9 ++ Laukauspelottomuus Laukauskokematon
Yhteensä 80