Tarutuulten Tuulikello

"Sera"

 

Yleistä:


rekisterinumero: FI50466/10
syntynyt: 11.08.2010 Oulussa
väri: riistanvärinen brindlein merkein
isä: BH Kirjohäntä Aitoalvari A
emä: Fihtolas Davvebiegga BA

Terveys:
lonkat: A/B
kyynärät: 1/0
polvet: 0/0 (22.5.2012 Kaisa Wickström)
silmät: OK (22.5.2012 Kaisa Wickström)
prcd-PRA-genotyyppi: a

juoksut: 19.8.2011, 6.4.2012

Sera KoiraNetissä

 

Serasta:

Sera oli sijoituskoirani, mutta päätin jättää käyttämättä sitä jalostukseen useamman asian yhteisvaikutuksesta. Seralla oli varsinkin nuorempana useampia tulehduksia (hotspotteja, silmätulehduksia) ja kun sen veljellä on allergia ja Seran toinen kyynäräkin oli vielä ykkönen, niin mainiosta luonteesta huolimatta oli tehtävä päätös jättää se käyttämättä. Sera siirtyi siis haltijoidensa omistukseen alkuvuonna 2014.


Näin Seran omistaja Matleena kuvailee noin 9 kuukauden ikäistä Seraa:
"Sera on iloinen, leikkisä ja itsepäinen koira. Sillä on melko lyhyt pinna, ja se myös provosoituu tietyissä tilanteissa helposti. Leikkiminen kuitenkin sujuu yleensä kitkatta muiden koirien kanssa. Vaikka Sera yrittää myös välillä dominoida toista osapuolta, osaa se vielä alistua tilanteen sitä vaatiessa. Tyttö viihtyy myös omissa oloissaan hyvin, ja sille ei tarvitse olla keksimässä jatkuvasti tekemistä.

Sera juttelee (haukkuu) edelleen, mutta se on onneksi vähentynyt todella paljon. Vieraita koiria lähestytään hiljaa ja yleensä ne myös ohitetaan haukkumatta, mitä nyt mukavimpia vastaantulijoita pyydetään leikkimään kimpoilemalla raivoisasti narun päässä. Uusiin ihmisiin ja koiriin tutustutaan avoimesti ja innokkaasti. Sera on kuitenkin haukkuvarma tyyppi sellaisten naapureiden koirien läheisyydessä, joihin ei ole koskaan saanut tutustua. Vastaavasti Sera kiertää kaukaa sille haukkuvat koirat, ja ilmeistä päätellen ihmettelee samalla, mitä tuo tuossa räksyttää.

Sera osallistuu kotosalla miltei kaikkeen tekemiseen, kotityöinhokkina tosin on imurointi (tullut omistajaansa). Se osaa rauhoittua hienosti sisällä ja purkaa tarmon enimmäkseen ulkona. Sisällä kuitenkin joskus juostaan rallia lelut suussa ja matot rullalla. Veto- ja noutoleikit on varmaan niitä kivoimpia leikkejä kaverikoirien tapaamisen lisäksi. Hihnakäytös ei ole vielä täysin hanskassa; Jos edellisenä päivänä ei ole käyty kunnon lenkillä, hihnassa tempominen on aivan mahdotonta. Muutoin tyttö kyllä köpöttelee suuren ajan nätisti vierellä.

Vaikka Sera on kova syömään, koulutusnamien kanssa se on aika tarkka. Millään kehnolla namilla luokse ei tulla, mutta sen saamiseksi saatetaan nostaa laiskasti tassua jos mitään kiinnostavampaa ei ole näköpiirissä. Temppuja Sera oppii nopeasti, ja niitä se usein yrittää omatoimisesti esittää ruoka-ajan lähestyessä. Eiköhän tätä ominaisuutta tulla hyödyntämään esim. tokon merkeissä! Sera on aivan ihana koira, ja enää on vaikea kuvitella elämää ilman sitä. Meidän mörkö on tuonut valtavasti eloa meidän kotiin, ja siinä samalla se on valloittanut kaikkien perheenjäsenten ja naapureiden sydämet. Mainio koiruus kaiken kaikkiaan!"


Näyttelyt:

Oulu 17.7.2011 Tapio Kakko

JUN T

Kokonaiskuvaltaan hyvä juniori narttu. Oikeat mittasuhteet. Kokoon nähden sopiva raajaluusto. Pitkähkö kapea pää. Vaaleat ja pyöreät silmät. Hyvä lapakulmaus. Hieman pysty olkavarsi. Hyvät takakulmaukset. Turhan ulkokierteiset takaraajat ja pysty lantio. Hieman pehmeä peitinkarva. Pohjavilla puuttuu. Liikkuu sivulta takaraajat alla, takaa erittäin ahtaasti. pirtsakka luonne. Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä.

Muhos 6.6.15 Pekka Teini

AVO H

Yleisvaikutelma erittäin hyvä. Hyvät mittasuhteet. Kevytkuonoinen pää. Tummat silmät. Hieman pysty kaulaosa. Selkä saisi olla tiiviimpi. Pysty häntä, voisi kiertyä paremmin. Avoimesti kulmautunut sekä edestä että takaa. Brindleväritystä raajoissa ja kuonossa.